top of page

Zavedamo se da je brezhibno gladka in negovana koža danes praktično nuja. V naši posebni ponudbi vam zagotavljamo najnovejšo visoko-učinkovito IPL + RF storitev po dostopni ceni. 

promocija.png

Kaj je IPL?

IPL je okrajšava za intenzivno pulzirajočo svetlobo (Intense pulsed light).  To ni laser, vendar prav tako uporablja energijo svetlobe, ki preprečuje in zmanjšuje rast dlačic po telesu in obrazu.

Zakaj se uporabljajo IPL naprave?

IPL naprava se uporablja za trajno odstranjevanje dlačič po telesu in obrazu, za odstranjevanje pigmentacij, aken, popokanih žilic, ter za pomlajevanje obraza.

V čem je prednost uporabe IPL naprave?

Fotoepilacija je manj boleča, bolj udobna in cenejša na dolgi rok v primerjavi z vsakodnevnimi metodami odstranjevanja dlačic (voskanje, britje, epilatorji,…). Z intenzivno pulzirajočo svetlobo  zmanjšamo vraščanje dlak, koža ni poškodovana, tako kot se dogaja pri voskanju in britju. Ker se IPL naprava uporablja tudi za pomlajevanje kože, odstranjevanje pigmentacij, aken, ima nalogo regeneracije poškodovane kože. Tehnologija IPL ponuja neinvaziven način  odstranjevanje dlačic in dolgotrajne rezultate. Za razliko od laserja, ki uporablja samo eno valovno dolžino, je z IPL-om možno izbrati širino spektra, s katerim lahko prilagodimo valovno dolžino glede na barvo kože in dlačic.

Kako deluje IPL?

IPL tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov trajno uničimo posamezne dlačice v celoti. Pomembno je, da uničimo mešičke, iz katerih rastejo. Sunek svetlobe mora biti dovolj močan, da jo melanin v dlačici absorbira in prenese po dlaki (ta ima vlogo prevodnika) vse do lasnega mešička, ki se zaradi toplote uniči. Dlačice lahko odstranjujemo samo v fazi rasti- v anageni fazi, saj samo v tej fazi, v lasnem mešičku nastaja barvilo melanin . Melanin je tisti, ki absorbira svetlobo in je pomemben, da je postopek uspešen. Prav tako se samo v anageni fazi lahko uničijo strukture, ki skrbijo za ponovno rast dlake. Toplota uniči mešiček dlačic, ki ostanejo v mešičku približno en do tri tedne po opravljenem tretmaju in nato same odpadejo. Ker dlačice ne rastejo enakomerno in niso vse v fazi rasti, ko opravljamo tretma, je potrebno opraviti 6-10 tremajev.

V naslednjih dveh fazah, telogeni in katageni, fotoepilacija ni učinkovita, saj so se dlačice že ločile od svojega mešička in tudi če jih sežgemo, to ne bo vplivalo na omenjene celice.

Koliko tretmajev je potrebno, da so vidni rezultati?

Potrebnih je 6-8 tremajev, odvisno od predela obravnave. Število tretmajev je odvisno od tipa kože, barve in debeline dlačic, predela telesa, spola in starosti stranke ter hormonskega statusa.

Na koliko časa je potrebno ponavljati tretmaje?

Tretmaje ponavljamo sprva na 4 tedne, kasneje pa se časovni razmak med tremaji lahko podaljša, saj dlačice rastejo počasneje.

Kako lahko odstranjujem dlačice med tretmaji?

Da uspešno odstranimo dlačice z IPL napravo, je potrebno skrajšati dlačice na dolžino 1 do 3 mm. Svetloba povzročena z IPL napravo se absorbira preko melanina v dlačici in nam služi kot prevodnik do mešička dlačice. Melanin vpije svetlobo, jo prenese do mešička, kjer se pretvori v toploto in uniči lasni mešiček, ki oskrbuje dlačico za rast. Z uničenjem lasnih mešičkov dlačice odmirajo in izpadajo. Zato je potrebno, da med tretmaji ne pulite dlačic, da koreninica ostane prisotna in jo lahko s pulzom uničimo. Med tremaji si dlačice lahko odstranjujete z britjem ali depilacijsko kremo.

 

Kje lahko odstranjujemo dlačice?

Dlačice lahko odstranjujemo po vseh delih telesa, tudi na obrazu. Izogibamo se predelom sluznice, ušesne odprtine in predelom, ki so neposredno v bližini oči.

Kakšne so kontraindikacije?

Tretma z IPL napravo  ni priporočljiv v primeru:

nosečnost in dojenja

jemanja fotosenzitivnih zdravil

kožnih bolezni

oslabljenega imunskega sistema

če imate/ste imeli kožnega raka

motnje strjevanja krvi

fotodermatoze (alergija na sonce)

tetovaž in mikropigmentacij (permanentni make-up)

Ali moram tretmaje med poletjem prekiniti ?

Tretmajev vam NI potrebno prekinajti med poletjem. Pri nas uporabljamo tenologijo CoolSkin, ki vam s pomočjo hladilnega gela in hlajene sonde omogoča, da je tretma prijeten in neboleč. Kljub porjaveli koži, je tretma varen in učinkovit. Tako lahko s tretmaji začnete kadarkoli.

Kakšna je razlika med laserjem in IPL-om?

Razlika med IPL in laserjem je predvsem v valovni dolžini svetlobe, ki jo proizvajata. Medtem ko laser tvori svetlobo ene valovne dolžine, nastaja v IPL-u svetloba širšega spektra valovnih dolžin. Glavna razlika med obema metodama je, da je IPL, glede na to da gre za novejšo tehnologijo, primeren za širšo paleto barv kože in dlačic.

Valovna dolžina svetlobe, ki jo oddaja laser, je odvisna od vrste laserja oziroma od medija, ki ga posamezni laser uporablja kot vir svetlobe. IPL pa tvori spekter valovnih dolžin, to je od 515 nm do 1200 nm. Pri njem uporabljamo različne filtre, ki preprečijo prehod valovnim dolžinam, ki lahko poškodujejo tkivo.

Prednost naše IPL tehnologije je, da so tretmaji neboleči, zaradi CoolSkin tehnologije, prijetni in mnogo cenejši od laserja.

Ali so dlačice po opravljenih tretmajih dokončno odstranjene?

Fotoepilacija z IPL tehnologijo lahko odstrani 80 do 85% vseh dlačic. Morebitne dlačice, ki lahko ostanejo po zaključenih terapijah (število tretmajev je odvisno od vsakega posameznika), rastejo počasneje in so veliko tanjše. Za vzdrževanje doseženega rezultata se priporoča 1 obisk tretmaja (enkrat do dvakrat na leto).

Se lahko fotoepilacije poslužujejo tudi moški?

Tretmaji so primerni tako za ženske kot za moške. Danes tudi moški skrbijo za lep izgled, saj vse več moških obiskuje lepotne salone. Poraščen hrbet in neurejene pazduhe so preteklost, zato vsi gospodje lepo vabljeni v naš salon na posvet, kjer vam bomo svetovali brezplačno.

bottom of page